Aqua-eventyret fortsetter, nå med «tarerigg»

Fotograf:

Farsund er fortsatt i medvinden! Aqua-eventyret fortsetter, nå med tareoppdrett i fokus. Sammen med Årets gasellebedrift i fylket, Norsk Oppdrettservice, Farsunds nykommer, CoreMarine og forskeren Trond Rafoss skal prosjektet drives fremover.

Kyst.no kom i dag, 10. november, ut med artikkelen «Prosjekterer verdens første rigg for tareoppdrett».

I Farsund kommune har det blitt satt av et 1000 dekars areal for produksjon av tare i kystsoneplanen. Det er her forsker Trond Rafoss ser for seg å plassere riggen.

Artikkelen forteller også: Før bygging av rigg og de går offshore i Farsund kommune skal Fjordservice Flekkefjord oppskalere på en eksisterende lokalitet i Hidrasund i Flekkefjord kommune. – Riggen er steget før industrialisering. Før dette vil vi utvide tare-produksjonen i Hidrasund til 120 dekar. Her har vi fra før gjennomført flere FoU-prosjekter på tare og vil se videre på egenskapene til ulike arter, samtidig som vi vil se nærmere på lønnsomheten. Hvilken arealstørrelse som må til for å oppnå lønnsomhet er viktig å få dokumentert, sier Rafoss.» Kyst.no ved Linn Therese Skår Hosteland.

Les hele artikkelen her: «Prosjekterer verdens første rigg for tareoppdrett»