Nordsjøfestivalen 2016

Fotograf:

– «Where people meet folk»

13754632_1216218401751143_5976168559992187829_n

Årets festival er den 18. i rekken!  Fra 25. til 28. august er det full folkefest i Farsund, med fantastiske artister på plakaten. Håper vi sees.

 

Se hele programmet her!!

 

Nordsjøfestivalen i Farsund er en internasjonal musikkfestival som retter fokus mot tradisjonsmusikken som finnes i landene rundt Nordsjøen, dens utveksling og utvikling. Festivalen er en møteplass for musikere som formidler og videreutvikler tradisjonsmusikken fra sine områder. På denne måten blir festivalen en slags smeltedigel hvor ulike uttrykk kan møtes, til glede og inspirasjon for både musikere og publikum.

Nordsjøfestivalen i Farsund har hyret spillemenn fra Skottland, England, Irland, Orkenøyene, Færøyene, Shetland, Danmark og Sverige, og dette gir Farsund et visst internasjonalt preg denne sensommerhelga. Nordsjøfestivalen i Farsund har et sterkt ønske om at tradisjonsmusikk og -dans skal bli formidlet til flest mulig, og vi merker at denne delen av kulturarven får stadig sterkere fotfeste i lokalsamfunnet.

I løpet av festivalens korte liv har høydepunktene vært mange. Artister som Waterson/ Carthy, Altan, Susanne Lundeng, Eliza Cathy & the Ratcatchers, Instinkt, Kirsten Braaten Berg, Annbjørg Lien, Catriona MacDonald, Filska, Harv og Blåmann Blåmann har gitt oss de magiske øyeblikkene som driver festivalen videre. Festivalen kan by på mange konserter i ulike miljøer og stemninger, dans og kurs av forskjellige slag – rettet mot både dansere og musikere, samt et sosialt klima med stor takhøyde. Nordsjøfestivalen i Farsund skal være en folkelig musikkfestival og et utviklende møtested for musikk- og danseinteresserte.

Årets artister er bl.a.: The Shee (Åpningskonserten), Villniss Dansekompani (Badehuset på torsdag), Jenn Butterwoth & Laura-Beth Salter, Moddi, The Furrow Collective, Blue Rose Code, Boys of Lough m.fl.