Best på natur og det gode liv

Farsund er kilometervis med uberørt natur for dine føtter! Her finner du et hav av aktivitetstilbydere, matprodusenter, overnattingssteder, en spektakulær historie, «Den deilige lille by» med hvitmalte skipsrederhus, jugendhus og ellers variert arkitektur. Les om hva du kan oppleve mens du er her på VisitFarsundLista.

Spisesteder

En oversikt over spisesteder i kommunen. Her er det noe for enhver smak!

Overnatting

Om du vil overnatte på hotell, campingplass eller bobilcamping er du hjertelig velkommen til å besøke!

Opplevelse/aktivitet

I Farsund er det et hav av aktiviteter for både liten og stor. Opplev Farsund og Lista på sitt beste.

Den historiske Kaperbyen Farsund

Under Kapertiden hadde Farsund, og da særlig Loshavn, en sentral rolle. Kaperdagene arrangeres årlig for å bevare minnet om den unike kaperhistorien fra tidlig på 1800-tallet! Les mer.

Lista Fyr

Lista fyr ligger ytterst på Lista-halvøya. Bemannet besøkssenter alle helger og skoleferier hele året, og hver dag fra mai til oktober.

Det Amerikanske Lista

På Lista-halvøya er det en lang historie med utvandring til Amerika og det er få steder i Norge den amerikanske tilknytningen står så sterkt som her. Få med deg American Festival i Vanse!

Skjærgårdscruise

Dra på skjærgårdscruise i kommunens stolthet Adella. Denne seilskuta tar deg til de vakre buktene i skjærgården runde Farsund. Book i dag!

Surfing

Er du interessert i å vite hvor du kan surfe på Lista er det bare å ta kontakt – sammen med Lista Aktiv og Lister Friluftsråd har vi full oversikt!

Fiske

Om du liker ørret eller torsk, saltvann eller ferskvann, ruskevær eller dam blega sjø, vil vi anbefale fiskemulighetene i Farsund.

Listastrendene

Som en av våre best bevarte naturskatter strekker Listastrendene seg fra Lomsesanden i øst, til Varnes Fyr i vest. Ta turen til strendene og opplev naturen på nært hold! Her kan du bade, gå tur, sole deg eller surfe – kom og vær i naturen!

Loshavn

Loshavn er en uthavn fra seilskutetida. En tettbygd idyll med noe av den best bevarte trehusbebyggelsen på Sørlandet.